ZZPers/STARTERS

De zelfstandige ondernemer zonder personeel (ZZP-er) is behoorlijk in opmars. Elk jaar starten duizenden enthousiaste ondernemers met hun bedrijf; het overgrote deel daarvan als ZZP-er. Een goed begin is het halve werk en derhalve is het erg belangrijk dat de startende ondernemer een goede (financiŽle) basis legt voor zijn toekomstige onderneming. SIFERWURK helpt en adviseert de starter daarbij. Het is namelijk van essentieel belang dat de ondernemer zijn rechten en plichten als ZZP-er kent en hij of zij weet aan welke eisen een betrouwbare en effectieve administratie/boekhouding moet voldoen. SIFERWURK neemt u de administratieve lasten uit handen en u kunt zich vervolgens volledig op het ondernemen storten.

Dienstverlening

Bij uw start als ZZP-er begeleidt SIFERWURK u o.a. bij het beantwoorden van de volgende vragen: Welke stappen moet ik nemen om mijn bedrijf op te starten? Wat houdt de VAR-verklaring in en hoe vraag ik deze aan? Hoe zet ik een administratie op? Met welke belastingen krijg ik te maken? Hoe maak ik een goed ondernemingsplan? Hoe regel ik mijn verzekeringen en pensioen? Etc.

Doorgroeien

Na een tijdje kan het zijn dat u wilt groeien of personeel wilt aannemen. Ook dan is het raadzaam om financiële begeleiding in te schakelen. Ook is de situatie mogelijk, dat u een som geld bezit, waarmee u bijvoorbeeld wilt participeren in een andere onderneming, in een nog op te starten onderneming of dat u geld wilt lenen aan een andere ondernemer of starter/ZZP-er. Ook ik dat geval kan SIFERWURK u prima van dienst zijn.